soorten behandelingen:

In de Trimsalon zijn er verschillende manieren van het verzorgen van een vacht. Er zijn verschillende technieken genaamd:
 ontwollen, scheren, knippen, effileren en plukken.

Ontwollen:
Dit is het verwijderen van dode haren in de vacht d.m.v. de was en blaas methode. Dit houdt in dat de hond word gewassen en vervolgens alle doden haren er worden uitgeföhnd. Wanneer dit is gedaan word de hond geborsteld en eventueel nog in model gezet.
Voorbeelden van honden met ontwolvachten zijn: Golden Retriever, Keeshond en Berner Sennenhond.

Scheren: 
Dit is het inkorten van de vacht op een kortere lengte. Dit kan fijn zijn wanneer u niet teveel tijd kwijt wilt zijn met onderhoud, of dit kan noodzakelijk zijn wanneer de vacht ernstig is geklit. Voorbeelden van honden met scheervachten zijn: Maltezer, Shih tzu of Poedel.

Knippen:
Dit is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar. Er kan een model naar keuze worden geknipt in de vacht. Afhankelijk van de lengte van de vacht is er ook het nodige onderhoud. Hoe langer de vacht, hoe meer onderhoud er thuis gedaan zal moeten worden. Voorbeelden van honden met knipvachten zijn: Poedel, Bedlington terriër en Bichon Frisé.

Effileren:
Dit is het inkorten van de vacht met een ''hakkelschaar''. Dit gebeurt wanneer de vacht zacht is en niet mooi strak kan worden geknipt met en rechte schaar. Ook hierbij geldt dat hoe langer de vacht is, des te meer onderhoud genoodzaakt is.  Voorbeelden van honden met effileervachten zijn: Shih Tzu, Maltezer of Lhasa Apso. 

Plukken:
Dit is het verwijderen van de langste bovenvacht d.m.v.  het uitplukken van deze vacht met de handen. Dit kan alleen bij enkele ruwharige rassen gebeuren zodat het plukken ook geen pijn doet. Plukken is 2 tot 4 x per jaar mogelijk afhankelijk van de vacht. 
Voorbeelden van honden met Plukvachten zijn: Cairn Terriër, Ruwharige Teckel en Fox Terriër Draadhaar.